RU  UA

Понеділок, 29 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

Всі новини

"Омікрон" навчився маскуватися: у МОЗ розповіли про підступність штаму

Штам "Омікрон" часто маскується під ГРВІ. Серед симптомів чхання, головний біль, зниження працездатності та висока температура.

Про це розповів Ігор Кузін, головний державний санітарний лікар України, в ефірі "Сніданку з 1+1" на телеканалі "1+1".

Пацієнти, що хворіють "Омікроном", найбільше скаржаться на постійне чхання - такий симптом спостерігається у 75% людей. Інші популярні симптоми це швидка втомлюваність та головний біль. Також інфіковані можуть мати високу температуру, а от втрату нюху чи смаку характерна лише для 18% хворих.

"Хвиля штаму "Омікрон" характеризується тим, що вона дуже швидко розпочинається, високі показники захворюваності, але таке ж стрімке падіння. Колективи дуже швидко інфікуються і так само швидко захворювання проходить, швидше, ніж штам "Дельта", – наголошував Ігор Кузін.

До того ж, він прогнозує піковий період захворюваності з кінця січня до квітня.

Санітарний лікар під час своєї промови закликав усіх, хто відчуває навіть найменші ознаки хвороби, звертатися до лікарів та робити тест на коронавірус.

Раніше "Апостроф" писав про цікаву інфографіку від МОЗ щодо штаму "Омікрон".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я