RU  UA

Понеділок, 29 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

​Як захиститись від коронавірусу: фармацевти дали несподіваний "рецепт"

Американські вчені стверджують, що канабіс здатен убезпечити від зараження коронавірусною хворобою COVID-19. Встановлено, що його складові можуть блокувати попадання коронавірусу в організм людини.

Про таке відкриття вчених Фармацевтичного коледжу та Інституту Лінуса Полінга в США повідомляє MedicalXpress.

Так, під час відповідного дослідження пара каннабіноїдних кислот зв'язувалась із шиповидним білком SARS-CoV-2 та блокувала критичний етап у процесі, який вірус використовує для інфікування. Йдеться про каннабігеролінову кислоту CBGA та каннабідіолінову кислоту CBDA, які з'єднувалися зі спайк-білком. Проти останнього якраз і спрямовані всі вакцини і терапія антитілами.

Дослідження засвідчило, що каннабіноїдні кислоти були однаково ефективні проти всіх штамів коронавірусу, зокрема "Дельти" та "Омікрону".

При цьому науковці запевняють, що це не наркотичні речовини, тому абсолютно безпечні для людей, адже не містять психоактивних речовин.

"Ці каннабіноїдні кислоти у великій кількості містяться в коноплі та в багатьох екстрактах конопель. Це не наркотичні речовини і вони не містять психоактивних інгредієнтів марихуани, тому безпечні для людей", - наголошують вчені.

Як писав раніше "Апостроф", антитіла, що виникають після коронавірусної хвороби COVID-19, здатні помилково атакувати здорові клітини органів та тканин організму людини, свідчать дослідження.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я