RU  UA

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.45
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Сердечники можуть знімати ЕКГ удома на смартфонах: як це працює

Пацієнти з хворобами серця скоро зможуть робити ЕКГ (електрокардіограму) вдома на смартфонах і надсилати її своєму лікарю. Цю розробку ще має схвалити Служба охорони здоров'я Великобританії.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Пристрій під назвою KardiaMobile коштуватиме 99 фунтів стерлінгів (135 доларів США) і працюватиме за допомогою сенсорної панелі з двома електродами, а дані відображатимуться в мобільному додатку. Принцип дії простий: пацієнти кладуть пальці на ці електроди і програма знімає ЕКГ.

Фото: DailyMail

Фото: DailyMail

Його дозволено використовувати для виявлення та моніторингу типів фібриляції передсердь, нерегулярного серцебиття та інших показань.

"Покази свідчать про те, що використання KardiaMobile скорочує час виявлення фібриляції передсердь, але нема прямих доказів покращення клінічних результатів після їх діагностики", - йдеться в рекомендації Національного інституту передового захисту здоров’я та догляду щодо пристрою та програми.

Раніше "Апостроф" писав про прискорення створення ліків для серця через коронавірус.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я