RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Прорив у медицині: боротьба з коронавірусом прискорить створення ліків від серця

Боротьба з коронавірусною інфекцією може наблизити прорив в медицині в області боротьби з онко- та аутоімунними захворюваннями, хворобами серця, гіпертензією або розсіяним склерозом. Йдеться про так звану РНК-терапію.

Про це пише "ТСН".

"Ми не назвемо це РНК-вакцинами, ми назвемо це РНК-терапією. Тобто за допомогою спеціальних РНК можна спрямовано вимкнути потрібний ген. Вимкнути - це означає зробити йому нокдаун, як у боксі. Такий собі генетичний нокдаун на якийсь час", - пояснив принцип дії нового методу лікування доктор медичних наук Віктор Досенко.

Разом з тим, РНК-терапія може обходитись у кілька разів дешевше за існуючі на даний час методи лікування. На препарати для тяжкохворих або людей з рідкісними недугами потрібні колосальні засоби, а новий спосіб лікування може значно зменшити витрати.

Як повідомляв "Апостроф", раніше китайські вчені оголосили про виявлення нейтралізуючого моноклонального антитіла, яке підходить в якості основи для універсальної вакцини проти всіх штамів коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я