RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

Всі новини

Буде "жалити" людей: вірусолог розкрив небезпеку Омікрона

Вірусологи у Китаї розкрили загрози від штаму коронавірусу "Омікрон". Встановлено, що він теж вкрай небезпечний, здатний призводити до трагічних наслідків для пацієнтів.

До такого висновку дійшов китайський вчений-вірусолог Чжан Веньхун, пише Globaltimes.

Фахівець доволі скептично ставиться до оцінок нового штаму від його колег, що він, мовляв, слабший. На його думку, даний штам вірусу становить особливу небезпеку для людей з ослабленою імунною системою і його не можна порівнювати із "важким варіантом застуди".

З огляду на це, вчений вважає, що окрім підвищення рівня вакцинації, країна та регіон повинні гарантувати достатньо медичних ресурсів саме для лікування випадків з низьким імунітетом. Адже необхідно збудувати сильний імунологічний бар'єр, щоб рівень смертності пішов на спад.

"Якщо медичних ресурсів не надто багато, "Омікрон" жалитиме людей", - наголосив фахівець.

Як повідомляв "Апостроф", антитіла, що виникають після коронавірусної хвороби COVID-19, здатні помилково атакувати здорові клітини органів та тканин організму людини. До такого висновку дійшли вчені за результатом недавніх досліджень.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я