RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Як застуда може захистити від COVID-19: лікар дав важливе пояснення

Дослідження показують, що імунний захист від звичайної застуди в деяких випадках може захистити від COVID-19.

Про це пише BBC News.

У невеликому дослідженні брали участь 52 невакциновані особи, які жили разом з хворими на COVID-19. 50% учасників захворіли на COVID-19 протягом 28 днів, дослідження, а решта 50% – ні.

Річ у тім, що збудником COVID-19 є один тип коронавірусу, а збудниками деяких застуд є інші коронавіруси.

Частина Т-клітин, які вважаються важливою частиною імунної системи, вбивають будь-які клітини, сприйняті як загроза – наприклад вірус застуди. Після одужання деякі Т-клітини залишаються в організмі як "банк пам'яті", щоб створити захист, коли знову зіткнуться з вірусом.

У третини людей, які не захворіли на COVID-19, попри спільне з хворими проживання, виявили високий рівень специфічних Т-клітин пам'яті в крові.

На думку вчених, вони виробилися, коли в організм проник інший близький споріднений коронавірус людини, яким могла бути звичайна застуда.

Раніше голова технічної групи Всесвітньої організації охорони здоров'я Марія ван Керкхове заявила про неприпустимість використання термінів "дельтакрон" та "флурона" для позначення комбінації вірусів.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я