RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Що таке "Флурона" та "Дельтакрон": у ВООЗ зробили важливе пояснення

Глава технічної групи Всесвітньої організації охорони здоров'я Марія ван Керкхове заявила про неприпустимість використання термінів "дельтакрон" та "флурона" для позначення комбінації вірусів.

Про це вона написала у своєму Twitter.

"Давайте не будемо використовувати такі слова, як дельтакрон, флурон або флурон. Будь ласка. Ці слова передбачають комбінацію вірусів/варіантів, а цього не відбувається. "Дельтакрон", ймовірно, є забрудненням під час секвенування", - написала співробітниця ВООЗ.

Нагадаємо, "дельтакрон" було лабораторно виявлено вченими на Кіпрі у 25 зразках.

Про "флурону" (суміш грипу та ковіду) на медичному сайті Rrevention раніше писали, що коронавірус і грип передаються повітряно-крапельним шляхом, а "флурона" виникає, коли людину атакують два віруси одночасно. При цьому віруси не витісняють один одного, а сусідять в організмі, тому що вони впливають на різні рецептори. Таким чином, і симптоми можуть виникати комбіновані.

Як повідомляв "Апостроф", флурону зафіксували вже у низці країн, у тому числі в Росії, Болівії та США.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я