RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

"Флурона" підібралася до України та атакує нові країни: що відомо про гібридний вірус

Нову хворобу, що отримала назву "флурона" і є комбінацією коронавірусу та грипу, вже фіксують у багатьох країнах світу.

"Апостроф" зібрав усе, що відомо про вірус зараз.

Так, захворювання "флуроною" раніше уже були зафіксовані в Ізраїлі, Іспанії та Бразилії. А тепер стало відомо про нові випадки зараження у Росії, Болівії та США. Крім того, багато лікарів зазначають, що це далеко не перші захворювання цією інфекцією.

Лікар із Росії Георгій Вікулов заявив, що перший, зафіксований в Ізраїлі, випадок зараження "флуроною" насправді не був першим. Про це повідомляє Gazeta.ru. За його словами, подібні випадки уже були помічені ще у 2020 році, коли пандемія лише набирала обертів. Тоді в Китаї була описана ціла серія таких випадків у Європі та США.

“Це не поодинокий випадок. Поєднання - грип плюс ковід, ГРВІ плюс ковід - таких випадків достатньо, інфекції можуть бути і в змішаних випадках. У Росії відомо про такі випадки, вони описані у стаціонарах”, - заявив лікар.

Про те, що на "флурону" пацієнти вже хворіли раніше, підтвердив і інфектолог з Болівії Карлос Пас, йдеться на сайті "Paginasiete". Він розповів про новий випадок захворювання, зафіксований вже у 2022 році.

“Пацієнт з гібридною інфекцією – коронавірусу та грипу – був зареєстрований у лабораторії. Йому 65 років. Діагноз підтвердився у понеділок 3 січня, а симптоми у пацієнта з'явилися вчора, на третю добу від початку захворювання. Він ізольований у своєму домі”, - розповів лікар. Він зазначив, що хворий на “флурону” отримує ліки від обох захворювань.

У той же час, за даними сайту "local10", у Південній Флориді, США, зафіксували відразу кілька випадків зараження "флуроною". Здебільшого пацієнтами є діти. Педіатр Хорхе Перес розповів, що на сьогоднішній день медичному персоналу доводиться перевіряти всіх, хто звернувся за допомогою, на різні респіраторні віруси, щоб виключити захворювання “флуроною”.

Профілактика "флурони"

Оскільки захворювання передається повітряно-краплинним шляхом, то убезпечити себе можна завдяки:

  • соціальній дистанції у 1,5 метра;
  • миттю рук та використанню антисептиків;
  • носінню маски;
  • уникненню стовпотворень;
  • провітрюванню приміщень;
  • на вулиці не варто торкатися очей, носа, рота - всього обличчя доти, доки руки будуть не продезінфіковані.

Оскільки хворобу тільки почали фіксувати, щеплень від "флурони" не існує. Проте інфекціоністи та вірусологи у всьому світі переконані, що від тяжкого перебігу вбереже вакцинація — від коронавірусу та грипу окремо.

Раніше ми писали, де виявили "флурону" та які у неї симптоми.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я