RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Від чого залежить наш імунітет: сімейний лікар назвав важливий фактор

Якість повітря безпосередньо впливає на здатність імунної системи людини боротися з патогенними мікроорганізмами.

Про це у програмі Апостроф HEALTH розповів сімейний лікар-педіатр Денис Савощенко.

За його словами, стійкість імунітету залежить від того, проводить людина час на свіжому повітрі чи ж часто знаходиться в непровітрюваному приміщенні.

На вулиці, як запевняє Савощенко, є певна кількість патогенних мікроорганізмів, проте при атаці на організм вони не збираються в одну велику групу.

Лікар-педіатр попередив, що якість повітря безпосередньо впливає на імунітет людини, тому організм боротиметься з вірусами за певних умов.

"І інший приклад, якщо ми сидимо в закритому приміщенні, що погано провітрюється, то накопичуємо дуже велику кількість мікроорганізмів і на імунітет йде більше навантаження. Крім цього, для імунітету є дуже важливий фактор - гігієна повітря. Тобто повітря повинно мати певні параметри, щоб наш організм міг впоратися із будь-якою загрозою, яка може виникнути", - продовжив медик.

Для того, щоб імунітет боровся з патогенними мікроорганізмами, вологість повітря в приміщенні має бути не менше ніж 50%, а температура - від 18 до 23 градусів тепла.

Савощенко попередив, що влітку повітря стає сухішим і несе більше загрози для людського організму, аніж у холодну пору року.

"Але, коли холодає і вологість повітря в нормі, ми всі збираємось у маленькі групки у невеликих приміщеннях, і це набагато небезпечніше для організму, ніж сухе повітря на вулиці", - підсумував лікар-педіатр.

Читайте також матеріал "Апострофа": Діти можуть хворіти кожні 2-3 тижні, не треба їх надто "утеплювати" - лікар-педіатр

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я