RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

Всі новини

Перевірити ризик важкої хвороби та смерті: в Ізраїлі створили ковід-калькулятор

В Ізраїлі створили ковід-калькулятор, який дозволяє математично "розрахувати" ймовірність тяжкого перебігу хвороби та смертності при зараженні COVID-19.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook фахівець із сімейної медицини, завідувач відділення керованої медицини служби здоров'я "Леуміт" доктор Євген Мерзон .

Дослідження провела група американських та ізраїльських учених. Вони створили так званий калькулятор ризику, за допомогою якого можна приблизно прорахувати ймовірність тяжкого перебігу коронавірусної хвороби.

У ході дослідження було проаналізовано дані більш ніж 100 тисяч пацієнтів, котрі заразилися коронавірусною інфекцією. Виявилося, що розроблений "калькулятор" прогнозує тяжкість захворювання з точністю понад 85%.

"Я вважаю це величезним проривом у справі стратифікації ризику пацієнтів, тобто того, про що я говорю з самого початку епідемії. У цей калькулятор ми включили далеко не всі фактори ризику важкого захворювання та смерті, а лише найзначніші з погляду статистичної достовірності. І звичайно, ми не заперечуємо існування інших украй важливих факторів ризику важкої течії та смерті від COVID-19. Я сподіваюся, що в майбутньому наш калькулятор буде вдосконалюватися і включати нові важливі параметри", - заявив Мерзон.

На думку експерта, за допомогою цього калькулятора люди почнуть приймати зваженіші рішення розуміючи, наскільки вони ризикують.

Раніше ми також повідомляли про те, що в Японії розробляють нову вакцину від коронавірусу, яка може дати довічний імунітет.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я