Британські вчені стверджують, що ризик захворіти на цукровий діабет 2 типу "вбудовується в нашу ДНК". Дослідження показало, що є два набори генів, які збільшують ризик розвитку хвороби.
Про це повідомляє журнал Diabetes Care.
Люди з генетичною будовою, яка робить їх схильними до відкладення жиру в печінці, зазнавали більш високого ризику.
"На кожні 5 відсотків збільшення жиру у печінці ризик діабету 2 типу підвищується на 27 відсотків. Дослідження також показало, що гени, пов'язані зі зменшенням розміру підшлункової залози, збільшують ризик розвитку цього захворювання", - йдеться у повідомленні.
Дослідження також показало, що гени, пов'язані з меншою підшлунковою залозою , збільшують ризик розвитку цього стану. Підшлункова залоза є органом травної системи, яка виробляє інсулін, гормон, який контролює рівень цукру у крові в організмі.
Також згідно з результатами дослідження, ризик захворювання діабету пов'язані з генетикою.
Раніше "Апостроф" писав, що цукровий діабет, особливо другого типу, є серйозним хронічним захворюванням, яке розвивається в результаті неефективного використання організмом інсуліну (гормону, що регулює рівень цукру в крові). За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, такий тип діабету виникає на тлі надмірної маси тіла та недостатньої фізичної активності.