Цукровий діабет, особливо другого типу, є серйозним хронічним захворюванням, яке розвивається в результаті неефективного використання організмом інсуліну (гормону, що регулює рівень цукру в крові). За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, такий тип діабету виникає на тлі надмірної маси тіла та недостатньої фізичної активності.
Вчені назвали продукти харчування, які можуть допомогти зупинити ризик розвитку захворювання, повідомляє zdorovia.com.ua.
Після майже дев'яти років досліджень у цій проблематиці фахівці з'ясували, що в порівнянні з людьми, які протягом трьох років відносно стабільно вживали молочні продукти, вищий ризик розвитку захворювання спостерігався у тих, хто знизив споживання цих продуктів.
Також вчені дійшли висновку, що у тих, хто збільшив споживання молока з низьким вмістом жиру та знежиреного йогурту, був нижчий ризик розвитку діабету другого типу. А заміна знежиреного молока та йогурту звичайним сиром, навпаки, була пов'язана з підвищенням ризику діабету другого типу.
Раніше "Апостроф" повідомляв, що люди, які хворіють на цукровий діабет, схильні до підвищеного ризику ускладнень при захворюванні на грип.