RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Нову мутацію COVID-19 виявили ще в одній країні

Після Франції новий варіант коронавірусу із "46 мутаціями" виявили у Великій Британії. В країні видали попередження про новий штам COVID-19.

Про це повідомляє видання Еxpress.

Новому варіанту вірусу дали тимчасове позначення B.1.640.2. За словами вчених, це - далекий родич Omicron, що, очевидно, розвинувся від старішого вірусу. Тести свідчать, що штам має мутацію E484K, яка, як вважається, робить його стійкішим до вакцин.

У Департаменті охорони здоров'я Британії заявили, "Омікрон" може бути не останнім тривожним варіантом занепокоєння. Експерти вважають, що він так само передається, як і Delta, проте викликає більш важкі захворювання та вимагає більшого імунітету.

Цей варіант може бути небезпечнішим через здатність розмножуватися у зв'язку з великою кількістю мутацій.

"Наразі виявлено близько 1000 випадків, а випадки виявлено у Британії та Монако", - пише видання.

Раніше про появу нового варіанту вірусу заявили у Франції. Експерти з Mediterranee Infection у Марселі виявили його у чоловіка, який повернувся з Камеруну. Також вони помітили 12 пацієнтів у тому ж регіоні, чиї тести показали "атипову комбінацію". Тож штам міг виникнути в цій африканській країні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у світі почали виявляти нове вірусне захворювання, що отримало назву "флурона".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я