RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

У Європі виявили нову мутацію COVID-19 - може бути заразнішою за інші

У Франції у чоловіка, який повернувся з Камеруну, виявили новий варіант вірусу SARS-CoV-2. Вчені говорять про "атипову комбінацію мутацій".

Як вчасно розпізнати "Омікрон": вісім головних симптомів зарази

Про це повідомляє DW.

Даних про новий варіант коронавірусу, який отримав тимчасове позначення B.1.640.2, поки що дуже мало, але відомо, що чоловік заразив щонайменше 12 людей на півдні Франції.

Вивченням нового варіанту Covid-19 на даному етапі займаються вчені Середземноморського інституту інфекційних захворювань у Марселі, які його відкрили. За даними попереднього дослідження, яке ще має пройти експертну оцінку, в новому варіанті було виявлено 46 мутацій вірусу.

Фахівці не виключають, що новий варіант може відрізнятися підвищеною заразністю, але для остаточних висновків поки що мало даних. Дослідження, що знаходяться на початковому етапі, продовжуються.

Як повідомляв "Апостроф", у світі почали виявляти нове вірусне захворювання, що отримало назву "флурона". Це - комбінація коронавірусу та грипу, зокрема її виявили в Ізраїлі, Іспанії та Бразилії.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я