RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Здоров'я

Новини

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Які маски ефективніше захищають від штаму "Омікрон": плюси та недоліки

На думку деяких медиків, звичайні тканинні маски не можуть захистити від нового варіанта коронавірусу – "Омікрону". Вони закликають носити респіратори маркування N95, які мають здатність затримувати дрібні частки.

Про це пише People.

Ризик зараження "Омікроном" повітряно-краплинним шляхом вище, ніж початковими варіантами коронавірусу. При цьому прості маски нездатні фільтрувати дрібні краплі з дихальних шляхів інфікованих людей.

Краще користуватися медичними масками, але їх недолік у тому, що вони нещільно прилягають до обличчя та є небезпека проникнення вірусу. Оптимальний вибір – респіратори N95, які затримують дрібні краплі, аерозолі та частинки. Маркування "95" свідчить, що респіратор фільтрує щонайменше 95% частинок розміром 0,3 мікрона.

"Поточними науковими даними було доведено, що носіння маски N95 забезпечує принаймні у п'ять разів і в 10 разів менший ризик зараження Sars-CoV-2 у порівнянні з носінням хірургічної маски та не носінням маски взагалі відповідно", - уточнив Вінсент Панг з Школи громадського здоров'я Зі Сві Хока в Національному університеті Сінгапуру.

Однак цей спосіб захисту протипоказаний людям із захворюваннями серця та дихальних шляхів. Крім того, їх часто підробляють, а підробка не забезпечує належного захисту.

Як розповідав "Апостроф", у Франції через поширення "Омікрону" школярів знову зобов'язали носити маски.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я