RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Україну накриє хвиля штаму "Омікрон": названо термін

Зростання захворюваності через поширення штаму "Омікрон" в Україні очікується наприкінці січня та на початку лютого.

Про це попередив головний санітарний лікар країни Ігор Кузін.

За словами заступника очільника МОЗ, Україна наразі йде із запізненням відносно європейских країн, у яких вже фіксуються масштабні спалахи захворюваності.

Ігор Кузін зазначив, що наразі в країні завершується хвиля коронавірусу, викликана штамом "Дельта", і система охорони здоров’я фіксує спадання інтенсивності епідемічного процесу.

Однак, за прогнозами МОЗ, новий спалах коронавірусної хвороби через поширення штаму "Омікрон" в Україні очікується наприкінці січня та на початку лютого.

Станом на кінець грудня 2021 року, на території нашої країни, за словами Кузіна, офіційно зафіксовано шість випадків захворювання "Омікроном", половина з яких пов’язана з перебуванням за кордоном.

"Серед країн, куди виїжджали люди, - Німеччина, Польща, ОАЕ. Найчастіше це або робочі візити, або відпочинок. Й хоча при перетині кордону люди проходили тестування, по прибутті в Україну в них починаються симптоми, і при повторному тестуванні вони все ж таки отримували позитивний результат. Штам "Омікрон" швидше передається, більше людей може бути інфіковано, а інкубаційний період хвороби скорочений", - продовжив головний санлікар в інтерв’ю.

Як свідчать клінічні дані, нова мутація коронавірусу, якщо порівнювати її з "Дельтою", призводить до більш легшого перебігу хвороби.

Що стосується захисту від "Омікрону", ефективність повного курсу вакцинації проти нової мутації становить лише 30%, а для підвищення цього показника до 50% людям роблять бустерні дози.

Раніше ми розповідали, хто першим в Україні отримає бустерні дози вакцини від коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я