RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Українці отримають бустерні дози COVID-вакцини: хто перший у черзі

Найближчим часом в Україні набуде чинності рішення Національної технічної групи експертів про рекомендацію робити бустерні дози від коронавірусу.

Про це попередив головний санлікар Ігор Кузін.

Як зазначив заступник очільника МОЗ, бустерні вакцини дозволяють поновити як захисний титр антитіл, так і забезпечити більш ефективний захист.

Наразі введення третіх доз препарату від коронавірусу рекомендовано для медиків та співробітників будинків інтернатного типу після шести місяців завершення базового курсу імунізації від COVID-19.

Ігор Кузін попередив, що вже є рішення Національної технічної групи експертів про рекомендацію робити бустерні дози для людей віком від 60 років і більше.

"Це рішення найближчим часом також набуде чинності. Також ми очікуємо рішення НТГЕІ, яке буде проводитися 5 січня, де буде розглядатися питання про універсальний доступ до бустерної дози всіх охочих", - продовжив головний санлікар у спілкуванні із журналістами.

Заступник очільника МОЗ нагадав, що в Україні вже 3600 громадян отримали бустерні вакцини, а введення додаткової дози препарату автоматично продовжує термін дії COVID-сертифікату на 270 днів.

Раніше ми пояснювали, чим відрізняється бустерна доза COVID-вакцини від додаткової.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я