RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україну завезуть таблетки проти COVID-19: названо термін та ціна препарату

Нещодавно було опубліковано нові дослідження щодо високої ефективності таблеток проти коронавірусу і тепер стало відомо, коли ліки буде завезено до України.

Про це розповіли замміністра охорони здоров'я України Ігор Кузін та глава національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій, повідомляє “Суспільне”.

Так, за словами Кузіна, перші поставки таблеток від COVID-19 виробництва компанії Pfizer варто очікувати уже на початку 2022 року: “Це був предмет доволі тривалих перемовин. Орієнтовно по термінах поставки — це перший квартал 2022 року, якщо на це не вплинуть різноманітні фактори”.

За словами експерта, поки не відомо, кому і за яких симптомів призначатимуться таблетки. Він наголошує на необхідності змін національних протоколів перед масовим виведенням препарату на ринок. Лише після цього, в залежності від інструкції, будуть опубліковані роз'яснення щодо показань його застосування, на яких етапах і хто саме має це робити.

Федір Лапій зазначає, що дані про ефективність препарату досить обнадійливі, але, як і кожен лікарський засіб, він має свої побічні ефекти. Коштуватимуть таблетки недешево – близько 500$.

Лікар наголошує на необхідності вакцинації від коронавірусу, а таблетки вважає крайньою мірою: “Зважаючи на велику кількість хворих, використовувати досить дороговартісні ліки — все одно, що дочекатися пожежі і почати її гасити. Краще вакцинуватися, тому що на сьогоднішній день вартість дози вакцини коливається в районі 2-3 доларів, а ефективність попередження тяжкого перебігу, коли взагалі немає потреби використовувати подібні препарати, досить висока”.

Раніше ми писали, Європейське медичне агентство представило таблетки від коронавірусної хвороби - "Молнупіравір".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я