RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

В ЄС схвалили пігулки від коронавірусу: як діють і як їх приймати

Європейське медичне агентство представило таблетки від коронавирусной хвороби - "Молнупіравір".

Про це йдеться у заяві відомства.

Комітет EMA з ліків для людини випустив рекомендації щодо використання Lagevrio (також відомого як молнупіравір або MK 4482) для лікування COVID-19. Ліки, які в даний час не зареєстровано в ЄС, можуть використовуватися для лікування дорослих з COVID-19, яким не потрібний додатковий кисень і які схильні до підвищеного ризику розвитку важкої форми COVID-19.

"Таблетки варто пити протягом 5 днів після появи симптомів. Ліки, що випускаються у вигляді капсул, слід приймати двічі на день протягом 5 днів", - йдеться в агентстві.

Дані таблетки знижують ризик госпіталізації та смерті, якщо лікування починається протягом 5 днів після появи симптомів.

Зазначимо, що ліки не рекомендуються під час вагітності.

Раніше Апостроф писав, що препарат від ковід "Паксловід" вдвічі перевищує ефективність "Молнупіравіру" виробництва Merck і знижує ризик виникнення ускладнень на 89%.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я