RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Як правильно пити та їсти у новорічну ніч: поради лікаря

Лікар дав поради що краще пити та їсти у святкову ніч Нового року 2022, який настане вже через тиждень. Він також розповів, що потрібно та не потрібно робити на ранок після свята.

Про це повідомив лікар-нарколог, психотерапевт Євген Скрипник на своїй сторінці у Facebook.

Він рекомендує відзначати це свято із сухим ігристим вином - брютом, який містить мало цукру, тому що десертне та напівсолодке ігристе вино шкідливе для здоров'я, як і поєднання вина з шоколадом. Краще всього, пити негазоване сухе біле вино, якщо немає традиції пити "Шампанське" в новорічну ніч, і не більше двох бокалів.

Крім того, медик радить поїсти ще до початку новорічної трапези з алкоголем, за години 2-3. Сам алкоголь не можна змішувати, намагатися вживати лише якійсь один спиртний напій протягом святкування. Також не бажано змішувати міцний алкоголь з газовими напоями, тому що це прискорить його, що призведе до швидкого сп‘яніння.

"Також не забувайте, що наша печінка звикла вночі відпочивати ,а тут такий стрес, і їжа і алкоголь! Особливо уникайте солодкого та жирного! Тому в Новорічну ніч - мінімум алкоголю і мінімум їжі! Якщо, без міцних напоїв ніяк, то максимум 40-60 мл! І завжди пам’ятайте, що безпечної дози алкоголю не існує!", - зазначив Скрипник.

Також протипоказано вживати алкогольні напої вагітним жінкам та тим, у кого є серцево-судинні хвороби.

Лікар-терапевт також наголосив на тому, що вживання олії, вершкового масла, активованого вугілля, щоб не п'яніти - це все не допоможе, а тільки вдарить по підшлунковій залозі. Крім того, що потрібно їсти мало, треба ще відмовитись від жирних салатів з майонезом, від будь-яких газованих напоїв, між "тостами" робити довші перерви, а також варто більше рухатись та танцювати.

Скрипник застерігає, що не можна "похмелятися" алкоголем після бурхливої ночі, тому що це тільки більше призведе до зневоднення та виснаження організму, а сам алкоголь ще буде виходити три дні. Як рекомендує лікар, краще пити багато води або компотів, а головну біль знімає аспірин, парацетамол та "Ібупрофен".

Також великий міф, що розсіл допомагає організму позбутися похмілля. Він містить багато солі, що викликає затримання токсичної рідини в організмі, а також підвищення артеріального тиску.

Вже 2 січня медик рекомендує піти гуляти, кататися на санках та дихати свіжим повітрям.

Раніше ми писали, що косметолог дала корисну пораду на зиму, як захистити шкіру від морозу та обвітрювання.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я