RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Потрібно встигнути в перший тиждень: лікарка розповіла про тактику лікування "Омікрону"

Українцям розповіли, що потрібно робити у разі інфікування штамом коронавірусу "Омікрон". Головне - не зволікати з лікуванням у перший тиждень хвороби.

Про тактику боротьби з новим варіантом коронавірусу повідомила український інфекціоніст Ольга Голубовська Facebook.

Загалом лікарка прогнозує зростання захворюваності на COVID-19 в країні, хоч воно очікується не таким трагічним, всеодно групи ризику залишаються вразливими до тяжкого перебігу хвороби, тому ще рано розслаблятися.

"Тому тактика ведення хворих (незалежно від статусу вакцинації) має бути однаково незмінною – РАННЄ лікування противірусними препаратами. Раннє - це одразу після встановлення діагнозу, в перший тиждень. Це найефективніше, що ми маємо сьогодні, в обмежених умовах доступу до моноклональних антитіл", - зауважила Голбувська.

Інфекціоніст розкритикувала позицію деяких лікарів у запереченні вищевказаного фундаментального постулату. Також вона вважає, що давати коментарі з приводу теми коронавірусу компетентні тільки лікарі, інакше це загрожує фатальними наслідками для українців, хворих на COVID-19.

"Вплив на збудник є найефективнішим методом у лікуванні будь-якого інфекційного захворювання. А ось думка деяких депутатів із цього приводу мене взагалі обурює. Хоча б тому, що у вас не має бути жодної думки з тих питань, у яких ви не компетентні. Вся ця вакханалія призводить до одного – ми втрачаємо хворих, яких можна було врятувати", - наголосила спеціаліст.

Раніше " Апостроф" повідомляв, що в Міністерстві охорони здоров'я розповіли про подальшу боротьбу з коронавірусом у 2022 році, зокрема, планують отримати чергову партію вакцин.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я