RU  UA

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Здоров'я

Двох доз мало: Pfizer розповіла, якою є ефективність вакцини для дітей

Виробник вакцини Pfizer перевірив її ефективність у дітей віком від 2 до 5 років. Результати показали, що у такому разі двох доз препарату недостатньо, у зв'язку з чим компанія додала до схеми третю дозу.

Про це повідомляє видання CNN.

Компанія вирішила додати третю дозу для всіх дітей та немовлят віком від 6 місяців до 5 років після того, як її незалежні зовнішні консультанти вивчили відповідні дані про її ефективність.

Дослідження показали, що дві дитячі дози вакцини Pfizer/BioNtech не виробляли очікуваного імунітету у дітей віком від 2 до 5 років, хоча вони робили це для дітей віком до 2 років.

Тому компанія заявила, що "виправить" випробування, додавши третю дозу.

"Дослідження тепер буде включати оцінку третьої дози в 3 мікрограми, принаймні через два місяці після другої дози з дводозової серії, щоб забезпечити високий рівень захисту в цій молодій віковій групі", - йдеться в повідомленні компанії.

У той же час, Pfizer знизила дозування для дітей. Для вікової групи віком від 12 років доза становить 30 мкг вакцини. Pfizer та BioNTech знизили дозу до 10 мікрограмів для дітей від 5 до 11 років і навіть ще нижче – до 3 мікрограмів на дозу для найменших.

Ранні тести показали, що ця невелика доза викликає сильну імунну відповідь у дітей та мінімізує ризик побічних ефектів.

Але проміжні дані, отримані незалежною консультацією щодо моніторингу, показують, що режим низьких доз не викликав очікуваної імунної відповіді у дітей віком від 2 до 5 років.

"Жодних проблем з безпекою виявлено не було, і доза в 3 мікрограми продемонструвала сприятливий рівень безпеки у дітей від 6 місяців до 5 років", - йдеться в заяві Pfizer.

"Рішення оцінити третю дозу в 3 мікрограми для дітей віком від 6 місяців до 5 років відображає прагнення компаній ретельно вибирати правильну дозу, щоб максимізувати профіль ризику та користі", - додали в ньому.

"Якщо тридозове дослідження виявиться успішним, Pfizer та BioNTech розраховують надати дані регулюючим органам для підтримки дозволу на використання у надзвичайних ситуаціях (EUA) для дітей віком від 6 місяців до 5 років у першій половині 2022 року".

Компанія також буде випробовувати треті дози у дітей старшого віку, які ще не мають дозволу на бустерні дози вакцини. Діти віком від 5 до 11 та від 12 до 15 отримають треті ін'єкції повної дози під час випробувань.

Раніше ми також повідомляли про те, що епідеміолог пояснила, кому потрібне третє щеплення від ковіда.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я