RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Кому потрібне третє щеплення від ковіду: епідеміолог пояснила

Після появи нової мутації COVID-19 "Омікрон" минуло мало часу, тому робити якісь висновки рано. У будь-якому випадку убезпечити себе можна за допомогою вакцинації, а тим, хто отримав дві дози щеплення проти коронавірусу, час подумати про бустерну дозу.

Про це в ефірі програми телеканалу "Україна 24" заявила епідеміолог Людмила Мухарська.

"Ще багато питань не знято - вони в стадії досліджень. Але в будь-якому випадку вакцинуватися потрібно і, звичайно, тим, кому можна робити третю дозу, тобто людям, які вакцинувалися попередніми двома, потрібно вже думати про те, як зробити третю дозу”, – сказала вона.

Епідеміолог зазначила, що бустерне щеплення допоможе першим двом дозам уберегти людину від будь-якого варіанту вірусу, з яким вона може зіткнутися. В Україні поки що циркулює штам "Дельта", але вже можна говорити про те, що варіант "Омікрон" у нашій країні теж є.

"І я думаю, що він уже був у нас", - сказала Мухарська.

За її словами, "Омікрон" викликає більше захворювань, що протікають у легкій та середній формі.

"Але тут також треба сказати, що хворіють здебільшого люди середнього віку – навіть молодого... Літні люди поки що не хворіють на цей штам - принаймні в Україні та інших країнах. Тому відповісти на запитання, чи буде він викликати захворювання у тяжкій формі, поки говорити про це рано. Може, і буде", - припустила лікар.

Раніше ми писали, що жителька Чернівців Юлія Драпата протягом 7 місяців була носієм коронавірусу – позитивний результат тесту на COVID вона отримувала 13 разів.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я