RU  UA

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Здоров'я

Біологічні атаки реальні: інфекціоністка пояснила, до чого готуватися українцям

В Україні зруйнована біобезпека, якщо її не повернути, тоді люди рятуватимуться як можуть. Крім пандемії коронавірусної інфекції в країні також за кілька років було чимало спалахів епідемій.

Про це повідомила інфекціоністка, завідувачка кафедри інфекційних хвороб НМУ імені Богомольця Ольга Голубовська в етері телеканалу "Україна 24".

Вона вважає, що біологічні атаки – реальні.

"У 2017 році Білл Гейтс говорив фразу, яку я розумію, що унікальні можливості секвенування геному на сьогодні роблять цілком реальними й біологічні атаки. Ми живемо в такому світі, тому повинні бути до цього готові", - сказала доктор медичних наук.

За її словами, Україна увійшла до пандемічного циклу. Так, українці пережили пандемію грипу, дифтерію 90-х років, епідемію кору, коли Україна була у трійці світових лідерів.

"У нашій країні без пандемій вистачає епідемій", - вважає Голубовська.

За її словами, важливим є правильний підхід до протидії епідеміям.

"Якщо ми це не виправимо, якщо не повернемо вертикаль біобезпеки нашу зруйновану, то ми з вами маємо рятуватися хто і як може" , - зазначила лікар, додавши, що хворих важливо вчасно лікувати.

Раніше "Апостроф" писав, як розповідала Ольга Голубовська, у розпал пандемії коронавірусу медики виїжджають з України через низьку оплату їх праці. Лікарі з нашої країни готові вирушити навіть до Африки.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я