RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

Всі новини

Простіше виїхати в Африку: лікарі масово біжать з України в розпал пандемії

У розпал пандемії коронавірусу медики виїжджають з України через низьку оплату їх праці. Лікарі з нашої країни готові вирушити навіть до Африки.

Про це в ефірі ток-шоу “Велика п'ятниця” на телеканалі “Україна 24” розповіла український інфекціоніст, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України Ольга Голубовська.

"Наші лікарі їдуть до Африки працювати!", - заявила Ольга Голубовська і додала, що причиною відтоку медичних працівників із нашої країни стала низька заробітна плата, яка часом нижча за прожитковий мінімум.

Раніше ми писали, що українські лікарі масово їдуть до Польщі, де почали видавати дозволи на роботу для українських медиків за спрощеною процедурою. Головною причиною відтоку лікарів за кордон є те, що наша система охорони здоров'я не прагне до сучасної. Крім того, у Польщі медики за день можуть заробити місячну українську зарплатню.

Також “Апостроф” повідомляв, що з 2022 року в Україні збільшать зарплати медперсоналу медичних установ та бюджетних організацій, якщо буде затверджено відповідний законопроект.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: