RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

"Омікрон" в Україні: з'явилися нові дані про першого пацієнта

Пацієнт, у якого першим виявили штам коронавірусу "Омікрон", вже раніше хворів на COVID-19.

Про це в коментарі УНН розповіла лікарка, завідувачка кафедри інфекційних хвороб НМУ імені Богомольця Ольга Голубовська.

За її словами, штам коронавірусу "Омікрон" виявили у пацієнта, який перебував на лікуванні у клініці "Оберіг".

Більше того, як зазначила Ольга Голубовська, заражений новою мутацією COVID-19 вже раніше хворів на коронавірусну інфекцію.

"Зараз він приїхав з ОАЕ і знову в нього підвищилася температура тіла до досить високих цифр, знову він захворів, але сам перебіг захворювання у нього не важкий і він перебуває під наглядом, хоча виписався вже зі стаціонару. Йому дано рекомендації і спостерігатимемо чим усе це закінчиться", - продовжила лікар-інфекціоніст у спілкуванні з журналістами.

Ольга Голубовська впевнена, що це не перший випадок зараження штамом "Омікрон" в Україні, проте громадянам не слід хвилюватися. Як зазначила фахівець, чергова мутація COVID-19 поки що не провокує важкої форми хвороби.

"Пацієнти, що мають високі титри антитіл, особливо коли поствакцинальних антитіл, дуже високі титри по кілька тисяч, проте теж хворіють, але хворіють поки що не важко. Ми дуже сподіваємося, що так воно далі і буде, якщо не станеться якихось спонтанних мутацій. Але за тими повідомленнями, які ми спостерігаємо і по всьому світу, цей варіант, так, викликає вибухові випадки захворювання, що розповсюджуються, але саме воно протікає не важко", - додала завідувачка кафедри НМУ.

Лікар-інфекціоніст також припустила, що незабаром коронавірус може перерости у вірус грипу та стане сезонним респіраторним захворюванням. Однак Ольга Голубовська стривожена тим, що штам "Омікрон" здатний вислизати від "того захисту, який людина має".

"І таких пацієнтів на сьогоднішній день не мало. Просто це хворий перший, якого виявили", - підсумувала інфекціоніст у коментарі журналістам.

Раніше ми повідомляли, що в Україні виявили перший випадок зараження штамом "Омікрон".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я