RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Українцям дозволять колоти додаткову дозу вакцини: кому вона "світить"

Вітчизняний МОЗ готує наказ, згідно з яким українці зможуть отримати додаткову дозу вакцини проти COVID-19.

Про це на брифінгу 13 грудня повідомив голова МОЗ Віктор Ляшко.

За його словами, документ схвалить позицію національної технічної групи експертів з імунопрофілактики і дозволить запровадити додаткову дозу вакцини.

"Хочу одразу підкреслити, що йдеться саме про додаткову дозу, а не бустерну. Додаткова доза вводиться з метою досягнення кращого захисту у осіб, які за станом свого здоров'я мають нижчу ефективність вакцин порівняно з ефективністю вакцини в загальній популяції", - пояснив Ляшко.

Насамперед це стосується імуноскопрометованих осіб - тобто, хворих, які перенесли тяжкі інфекції або травми, а також людей з патологією різних органів та систем та ін.

Нагадаємо, "Апостроф", написав доктор Євген Коморовський, пояснив, що якщо вакцину можна задокументувати, то якщо "сидять" на імунодепресантах.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я