RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Чи можна вакцинуватися, якщо "сидиш" на імунодепресантах: доктор Комаровський пояснив

Ефективність вакцини від коронавірусної інфекції чи інших захворювань під час прийому імунодепресантів може дещо знизитися, але це не привід відмовлятися від вакцинації.

Про це заявив доктор Євген Комаровський на своєму сайті.

Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський часто ділиться зі своєю аудиторією важливими порадами щодо здоров'я, а також відповідає на їхні запитання. Так, одна з підписниць поставила питання про те, чи можна вакцинуватися від Covid-19 людям, які приймають препарати для пригнічення імунітету.

На думку доктора Комаровського людям, які приймають імунодепресанти вакцинація від коронавірусної інфекції необхідна: "Таким людям вакцинація не тільки не протипоказана - вона їм показана в першу чергу, адже вони в групі ризику з коронавірусної інфекції" .

Лікар зазначає, що під час пригнічення імунної системи щеплення від багатьох захворювань може бути недостатньо ефективним, тому цим громадянам необхідно вакцинуватися тричі.

“Дійсно, у таких людей ефективність вакцини може бути значно знижена. Але вони однозначно повинні щепитися і отримувати бустерну дозу. Саме для людей зі зниженим імунітетом дуже важливо контролювати кількість антитіл, що виробляються організмом після вакцинації», – підсумував лікар.

Раніше ми писали, що доктор Комаровський назвав хибні діагнози українців.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я