RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Чого чекати від "Омікрону": епідеміолог дав прогноз

Поява нового варіанту коронавірусу "Омікрон" говорить про те, що вірус буде продовжувати мутувати, і щоразу буде необхідність у карантинних обмеженнях.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів голова Держсанепідемслужби у 2014-2016 роках Святослав Протас.

"Ми змиримося з тим, що це чергова сезонна респіраторна інфекція, враховуючи швидкість його мутацій. Але ж ми повинні розуміти, що чим більше він натикатиметься на імунізоване суспільство, тим наслідки його впливу будуть меншими. Це перейде в розряд щорічних застудних захворювань, і нам доведеться із цим жити ”, - пояснив він.

Проте, за його словами, залишатиметься необхідною культура безпекової поведінки в таких умовах.

"Якщо раніше ми нехтували елементарними правилами особистої гігієни, масковим режимом у період грипу, коли так само наші лікарні були завалені і лікарняні видавалися на величезну кількість коштів, то сьогодні суспільство змушене підняти свій рівень захисту і співіснувати з новими біологічними загрозами. Іншого варіанту у нас немає”, – резюмував Святослав Протас.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофу": У свідомості кожного має бути "захворів - сиди вдома" - екс-глава Санепідемслужби.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я