RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Хотів підзаробити: у Новій Зеландії чоловік зробив купу щеплень за день

У Новій Зеландії чоловік протягом дня отримав десять щеплень замість інших людей за окрему плату. Міністерство охорони здоров'я почало розслідування інциденту.

Про це повідомляє новозеландський портал Stuff.

Відомо, що лікарі допустили таке, адже чоловік відвідав кілька центрів вакцинації.

За словами професорки Оклендського університету Ніккі Тернер, наразі немає даних, які наслідки можуть бути від такої кількості доз протягом короткого проміжку часу, але можливі сильніші побічні ефекти.

"Це небезпечно, це ставить цю людину під загрозу", - наголосила вона.

Співробітники програми вакцинації та імунізації Covid-19 повідомили поліцію про шахрайство. Ще в жовтні поліція була сповіщена про те, що люди можуть видавати себе за інших, роблячи щеплення від коронавірусу.

У Міністерстві охорони здоров’я заявляють, що така практика небезпечна, однак посилення процесу ідентифікації тих, отримав щеплення, може призвести до зниження участі у вакцинації. Навпаки - може працювати безпосередньо проти мети вакцинувати якомога більше людей. У першу чергу, це стосується людей з вразливих груп, а саме, безхатченків або тимчасового населення, створивши перешкоди для їх вакцинації.

Як повідомляв "Апостроф", через очікування великої кількості звернень уряд прийняв рішення збільшити суму, спрямовану на виплати вакцинованим українцям, до 8 мільярдів гривень.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я