RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Що потрібне для створення української вакцини: епідеміолог назвав дві умови

Україні для створення своєї вакцини від коронавірусу необхідно мати ринки збуту та велике фінансування.

Про це та про можливості України створити свою вакцину в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів голова Держсанепідемслужби у 2014-2016 роках Святослав Протас.

За його словами, Україні потрібно втягувати західних партнерів у процес створення національного препарату від COVID-19. Крім фінансування Київ повинен мати ринки збуту для подальшої реалізації препарату.

"Якщо розраховувати лише на власний ринок, то ще у 90-ті роки ми дійшли висновку, що у країнах з населенням менше 50 мільйонів запускати повноцінне виробництво вакцин економічно невигідно", - продовжив Святослав Протас.

У сьогоднішніх реаліях, як зазначив екс-глава Держсанепідемслужби, Україна може розраховувати лише на відкриття філій відомих виробників та здійснювати фасування вакцин за принципом "в каністрах привозять і тут розфасовують".

Читайте повністю інтерв'ю на "Апострофі": У свідомості кожного має бути "хворієш - залишайся вдома" - екс-глава Держсанепідемслужби

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я