RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

"Бачать" коронавірус: у Японії придумали унікальні захисні маски, що світяться, фото

Команда вчених із Університету Західної Японії розробила маску, яка світиться під ультрафіолетовим світлом, якщо містить сліди коронавірусу. Для їх створення використовували антитіла, витягнуті зі страусових яєць.

Команда Університету префектури Кіото, яку очолює Ясухіро Цукамото, сподівається, що маски стануть простим способом перевірити зараження коронавірусом, пише Кyodonews.

Наразі тривають випробування нового продукту, масове виробництво та продаж планують на наступний рік. Спочатку маски мають отримати схвалення уряду Японії.

Зазначається, що страуси здатні виробляти кілька різних видів антитіл чи білків, які нейтралізують сторонні тіла у організмі. Команда ввела самкам неактивну та безпечну форму коронавірусу. Пізніше вчені витягли антитіла з їхніх яєць.

Потім команда розробила спеціальний фільтр, який міститься всередині маски для обличчя. Фільтр можна вийняти та обробити флуоресцентним барвником, що містить антитіла до коронавірусу з яєць страуса. Якщо вірус присутній, фільтр світиться в ультрафіолетовому світлі.

Коли команда проводила експерименти протягом 10 днів із 32 людьми, інфікованими коронавірусом, вони виявили, що всі маски, які вони носили, світилися під ультрафіолетовим світлом, яке з часом зникало, а їх вірусне навантаження зменшувалося.

"Ми можемо масово виробляти антитіла зі страусів за невисокою ціною. У майбутньому я хочу перетворити це на простий набір для тестування, який може використати кожен", - сказав Цукамото.

Як повідомляв "Апостроф", китайські вчені оголосили про відкриття нейтралізуючого моноклонального антитіла, що підходить в якості основи для універсальної вакцини проти всіх штамів коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я