RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Чи варто боятися "Омікрону": епідеміолог розповіла, що відомо про новий штам

Чи варто боятися нового штаму коронавірусу "Омікрон", який передається легше і швидше за інші варіанти COVID-19, і чи є ймовірність, що в майбутньому коронавірус "самознищиться".

Про це епідеміологиня Людмила Мухарська докладно розповіла в етері телеканалу "Україна 24".

За її словами, поки що зібрано мало даних про новий штам, проте боятися не потрібно, тому що можливо достатньо дотримуватися маскового режиму і користуватися іншими засобами індивідуального захисту від коронавірусу, чим користуються у світі ще з 2020 року.

Як зазначила Мухарська, першими хворими на "Омікрон" стали молоді люди. які впоралися із цим захворюванням відносно легко.

"Чи були вони щеплені - я вам не можу сказати, але вони нормально перенесли. І справді, поки що немає інформації про якісь важкі смертельні випадки, але те, що 40 країн уже залучені, говорить про те, що вірус поширюється досить швидко. Бо де Північна Африка, а де європейські країни", - уточнила епідеміологиня.

Вона також вважає, що потрібно продовжувати вакцинувати населення, особливо з урахуванням небезпечного варіанта "Дельта", який нікуди не подівся в Україні.

Як заявила Мухарська, в Японії з'явилася інформація, що якщо населення Землі буде захищене від коронавірусу, то він може сам себе знищити.

"У цій країні ще місяць тому ми чули жахливі цифри, по кілька десятків тисяч людей щодобово боліло. На сьогодні там є інформація про те, що хворіють щодня приблизно по 100 людей на добу", - сказала вона.

А поки що по всьому світу продовжуються коливання у коронавірусній статистиці, де кількість хворих то різко зростає, то йде на спад, а потім знову наростає.

Нагадаємо, науковець, якому вперше вдалося виявити штам "Омікрон", розповів про нову гіпотезу походження коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я