RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

"Омікрон" розповзається Європою: штам виявлено вже в 17 країнах

Станом на 5 грудня в Євросоюзі зареєстровано 16 додаткових випадків захворювання штамом коронавірусу "Омікрон", загальна кількість підтверджених випадків цієї мутації становить 182.

Про це повідомляє Європейський центр профілактики та контролю захворювань.

Випадки інфікування штамом коронавірусу “Омікрон” зафіксовано у 17 країнах: Австрії (11), Бельгії (9), Чехії (1), Данії (18), Фінляндії (7), Франції (16), Німеччини (15), Греції (1), Ісландії (7), Ірландії (1), Італії (9), Нідерландах (18), Норвегії (19), Португалії (34), Румунії (2), Іспанії (7) та Швеції (7).

Крім того, про ще один випадок зараження штамом "Омікрон" повідомила Румунія. Також у кількох країнах розслідуються можливі випадки захворювання на цю мутацію коронавірусу. Більшість випадків інфікування пов'язані з подорожами до країн Африки.

Зазначається, що всі випадки, за якими є докладна інформація, були безсимптомними чи легкими. Даних про випадки смерті від штаму "Омікрон" немає.

Раніше вчений, якому вперше вдалося виявити штам "Омікрон", розповів про нову гіпотезу походження коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я