RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Коронавірус добив медицину: експерти попередили про серйозну небезпеку

Через те, що лікарі насамперед лікують пацієнтів з коронавірусною інфекцією – не надається своєчасна допомога при інших тяжких захворюваннях, тому деякі люди вмирають. Через це частина смертей може стосуватися безпосередньо COVID-19, а може мати непрямий стосунок до нього.

Про це повідомили експерти "Апострофу".

Як вважає провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень М.В. Птухи Павло Шевчук, не варто враховувати у статистиці лише прямі смерті від COVID-19, оскільки є випадки, коли громадяни не отримали своєчасної допомоги за інших захворювань, були відкладені планові операції.

"Якщо людина не отримала допомогу при діабеті і померла від діабету, ми можемо бути впевнені, що до цього не має відношення коронавірус? У людини може бути будь-який діагноз і бути правильним. Але проблема в тому, що вона не отримала вчасно кваліфіковану медичну допомогу через те, що вся медицина працює на ковід", - заявила директорка Інституту демографії та соціальних досліджень М.В. Птахи Елла Лібанова.

Заступник директора Інституту соціології НАН України Євген Головаха зазначив, що також українці не отримують своєчасної допомоги через те, що бояться заразитися коронавірусом у лікарні.

"Коронавірус практично добив медицину, адже не надається у повному обсязі допомога людям, які хворіють не на коронавірус. Ось ці люди й умирають. А хтось взагалі боїться йти до поліклініки, щоб не заразитися коронавірусом, і пропускає серйозні захворювання", - сказав він.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Нас буде 22 мільйони: чому в Україні стрімко скорочується населення

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я