RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Гуляли на різдвяній вечірці: у Європі зафіксували найбільший спалах штаму Омікрон

У столиці Норвегії на різдвяному корпоративі було виявлено випадки інфікування новим штамом коронавірусу "Омікрон".

Про це повідомляє Еdition.

26 листопада у ресторані міста Осло пройшов корпоратив енергетичної компанії "Scatec". Згодом з'ясувалося, що половина їх підхопили коронавірус. Усі учасники були повністю вакциновані та перед заходом показали негативний результат. У однієї людини, яка нещодавно повернулася з Півдня Африки, секвенування геному вірусу підтвердило, що це штам "Омікрон". Є припущення, що цим варіантом заразилися інші люди.

"Наша робоча гіпотеза полягає в тому, що принаймні половина зі 120 учасників були інфіковані варіантом "Омікрону" під час вечірки. Це робить на даний момент найбільший спалах "Омікрону" за межами Південної Африки", - зазначають медики.

Крім того, окрім людей, інфікованих на вечірці, дві особи, які живуть на західному узбережжі країни, та дві особи, що знаходяться на карантині в аеропорту Осло, були підтверджені як носії варіанта "Омікрона".

Спалах спонукав норвезький уряд знову запровадити деякі загальнонаціональні обмеження. По всій Європі компанії скасовують плани різдвяних вечірок через появу нового варіанту.

У Міністерстві охорони здоров'я Норвегії підтвердили ще 12 випадків захворювання нового штаму в Осло після спалаху. У інфікованих досі спостерігалися легкі симптоми, жодного з них не було госпіталізовано.

Раніше "Апостроф" писав, що медики зазначили, що у випадку з "Омікроном" може не спрацювати вакцина та буде ризик повторних інфекцій.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я