RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Вакцина може не спрацювати: медики зробили тривожну заяву щодо штаму "Омікрон" у Європі

Все частіше повідомляється про нові випадки зараження новим штамом COVID-19 "Омікрон". Станом на 1 грудня було зареєстровано 352 підтверджені випадки. На сьогоднішній день тяжких випадків та смертей не зареєстровано. Однак новий штам має перевагу у зростанні порівняно з Delta.

Про це повідомляє Європейський центр профілактики та контролю захворювань.

На думку більшості медиків, у "Омікрона" вищий рівень зараження, ніж у Delta.

"На підставі обмежених даних, що є на даний час, і з урахуванням високого рівня невизначеності загальний рівень ризику для країн оцінюється як дуже високий", – зазначають у центрі профілактики та контролю захворювань.

Також медики зазначили, що у випадку з "Омікроном" може не спрацювати вакцина і буде ризик повторних інфекцій. Ступінь захисту від важкого захворювання ще не відома.

Також рекомендується приділяти першочергову увагу вакцинації людей. Країни повинні розглянути можливість введення бустерної дози для людей у віці 40 років і старше, в першу чергу, для найбільш уразливих та літніх людей, а потім можуть розглянути можливість введення бустерної дози для всіх дорослих у віці 18 років і старше принаймні через шість місяців. після завершення первинної серії.

Раніше "Апостроф" писав, що з п'ятниці, 3 грудня, в Україну не пустять громадян Південної Африки через поширення нового штаму ковіду.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я