RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

У Норвегії виявили нову мутацію "Дельти": наскільки вона небезпечніша

У Норвегії зафіксували нову версію коронавірусу AY.63, яка є підвидом штаму "Дельта". На думку місцевих фахівців, мутація не становить більшої небезпеки, ніж інші,

Про це повідомляє телекомпанія NRK.

Вперше його виявили у червні дослідники Національного інституту громадської охорони здоров'я Норвегії. При цьому фахівці зазначили, що новий дельт-варіант не має якихось особливих конкурентних переваг.

"У нас немає даних про те, що вакцина не діє проти цього штаму, суттєвих причин для занепокоєння поки що немає", - заявила представник інституту Кароліна Брагстад.

Раніше ми писали, що інфекціоністи стурбовані через колумбійський штам коронавірусу, який вже назвали "мю". Він може ігнорувати захист певних антитіл та, можливо, вакцину.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я