RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Здоров'я

Новини

21 травня

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

"Голова болить" - вже не відмовка: медики розповіли про чудодійну силу сексу

Хороший секс підвищує опірність організму неінфекційним захворюванням і зміцнює імунну систему.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Крім того, секс сприяє поліпшенню самопочуття, притоку енергії і позитивних емоцій. Завдяки йому зміцнюються та підтримуються в тонусі м'язи тазового дна - це покращує контроль над сечовипусканням і сечовим міхуром у жінок.

Також заняття любов'ю допомагають знизити артеріальний тиск і є хорошою профілактикою серцево-судинних захворювань.

"Наприклад, за результатами досліджень, у чоловіків, які мають статеві стосунки два рази на тиждень, удвічі менша ймовірність настання смерті від серцевих захворювань, ніж у чоловіків, статеві відносини яких мали нерегулярний характер", - йдеться в публікації.

Разом з тим, секс, під час якого людина витрачає близько п'яти калорій на хвилину, є альтернативною формою фізичних вправ, хоча і не може повністю замінити їх.

Вагінальна стимуляція у жінок може блокувати хронічний біль в спині і ногах, зменшити менструальні болі, неприємні відчуття при артриті, а також головний біль. Що стосується чоловіків, то регулярна еякуляція знижує ймовірність виникнення раку передміхурової залози.

Також хороший секс допомагає знизити рівень стресу і тривожності і підвищити самооцінку. Після оргазму в організмі виділяються ендорфіни - "гормони щастя" і дофамін, який викликає почуття радості і ейфорії.

"Важливо пам'ятати головне правило безпечного сексу - він має відбуватися за добровільною й усвідомленою згодою партнерів і бути захищеним. Кохайтеся і будьте здорові!", - резюмували в МОЗ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше астрологи розповіли, хто зі знаків Зодіаку у вересні буде щасливий в коханні.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: