RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Доступ до публічних заходів і не тільки: коли в Україні можуть ввести обмеження для невакцинованих

Уряд почне стимулювати всіх українців до отримання щеплення від коронавірусу лише тоді, коли вакцинується половина населення країни. До цього часу такі заходи будуть застосовуватися тільки у відношенні працівників критичної інфраструктури.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив головний санітарний лікар Ігор Кузин.

"Принаймні ми повинні дійти до позначки в 50% вакцинованого населення і вже після того впроваджувати якісь мотиваційні стимули, щоб вони (люди - ред.) прийшли в пункти вакцинації, або регулювати питання доступу до якихось публічних заходів, або регулювати користування громадськими послугами", - сказав він.

За словами чиновника, міністерство на цей момент збирається стимулювати до вакцинації тільки працівників критичної інфраструктури.

"Мова йде про працівників транспорту, медичних працівників, і ми зараз обговорюємо питання про неможливість роботи гуртожитків, якщо там недостатня кількість вакцинованих людей. Ми стикалися з великою кількістю спалахів, які реєструвалися саме в гуртожитках", - зазначив санітарний лікар.

Раніше ми писали, що в Києві у зв'язку зі святкуванням 30-ї річниці Незалежності України, 23 та 24 серпня не працюватимуть Центр масової вакцинації (в МВЦ) і прищепні пункти в медичних установах.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я