RU  UA

Четвер, 21 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  41.00
Здоров'я

Які фрукти потрібно їсти кожен день: у МОЗ склали список "здоров'я"

У теплу пору року завжди плодоносять ті або інші їстівні рослини, які поступово змінюють один одного від ранньої весни до стійких осінніх похолодань. Літо є основним періодом плодоношення. Воно буквально покликане для того, щоб дати можливість всім істотам як слід зміцнити свій імунітет.

Центр громадського здоров'я розповів, які літні фрукти бажано включити в свій щоденний раціон, поки є така можливість.

Саме зараз починається період масового плодоношення багатьох фруктів і ягід. Вони містять цілу поклажу з корисних речовин, включаючи антиоксиданти і всілякі вітаміни.

Так, на вашому щоденному столі влітку, зайвими не будуть:

· Абрикоси

Ці ягоди містять багато речовини під назвою бета-каротин. Це провітамін А. Він є природним антиоксидантом і позитивно впливає на зір.

· Чорниця

Ця ягода також є одним з хороших дарів природи, який захищає зір від можливих несприятливих процесів. Також чорниця захищає судини від зносу, що зменшує ймовірність розвитку атеросклерозу.

· Ожина

Ожина має безліч протизапальних властивостей. Її пігмент, що дає їй синій колір, - це набір речовин з групи флавоноїди. Вони добре впливають на серцево-судинну систему.

· Малина

Багата вітамінами і містить елагову кислоту. Малина має не тільки сильну антиоксидантну, а й протизапальну дію. Деякі дослідження показують, що чорна малина може допомогти в боротьбі з раковими пухлинами, проте вивчення цього питання триває.

· Диня

У дині міститься багато вітаміну С (аскорбінової кислоти). В одному середньому плодовому тілі приблизно 113% від добової норми аскорбінової кислоти. Крім цього в ній є безліч таких корисних речовин, як альфа-каротин, бета-каротин, флавоноїди, кумарини і фенольні кислоти.

· Виноград

Виноград, причому і червоний, і зелений, містить елагову кислоту. Деякі дослідження показали, що різні виноградні екстракти сприяють кращій ефективності протипухлинної терапії.

· Персики і нектарини

Містять вітаміни А, С і Е. Мають прекрасні антиоксидантні властивості.

· Сливи

Намагайтеся включати в свій раціон багато сортів слив різного кольору. Так ви отримаєте максимальний спектр корисних речовин, які містяться в цій ягоді.

Обов'язково додавайте ягоди і фрукти в свій раціон. Якщо у вас є які-небудь протипоказання щодо вживання фруктів, ягід і овочів в свіжому вигляді, то ви сміливо можете їх запікати. При цьому потрібно буде стежити за тим, щоб на них не утворювалися характерні карамельні кірочки. Вони просто повинні стати м'якими і пустити сік.

Раніше МОЗ також називав 4 небезпечних рослини, які можуть отруїти, обпалити і навіть викликати параліч.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я