RU  UA

Понеділок, 7 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Як бути здоровим, не зганяючи сім потів в спортзалі: п'ять порад від МОЗ

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли як правильно вести активний та здоровий спосіб життя.

Про це вони повідомили на своєму Telegram-каналі.

Як зазначили в МОЗ, достатньо від 150 хвилин вправ середньої інтенсивності за тиждень, щоб почувати себе енергійною та здоровою людиною. Водночас тренуватися потрібно протягом приблизно 5 днів, розбивши навантаження до 30 хвилин на ці дні. Тоді це будет набагато ефективніше, ніж раз за тиждень та до сьомого поту дві години займатися у тренажерному залі.

Влітку найкращим середнім навантаженням буде швидка ходьба. Також мінімум 2 рази на тиждень треба включити до свого розкладу силові вправи, щоб тримати м'язи у тонусі. Наприклад, вправи з гантелями, відтискання від підлоги, стояння в планці тощо.

Крім того, в повідомленні від міністерства йдеться, що тим, хто полюбляє інтенсивні тренування, потрібно роздробити фізнавантаження так, щоб виходило мінімум 75 хвилин на тиждень.

Людям старшого віку рекомендують приділити увагу вправам на рівновагу, в чому чудово допомагає йога. Дорослі з хронічними захворюваннями та вадами розвитку повинні не менше двох разів на тиждень займатися силовими тренуваннями, які залучають всі основні групи м’язів.

Стосовно дітей, то їм потрібно ще більше часів на фізнавантаження. Так, щодня щонайменше годину хлопчикам та дівчинкам варто займатися вправами середньої та високої інтенсивності.

"Тому якщо вони люблять бігати, грати в футбол, стрибати із скакалкою, всіляко заохочуйте такі заняття", - зазначили у МОЗ.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я також дали 8 простих порад, як перенести сильну спеку.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я