RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

У світі зафіксували спалах пневмонії: до чого тут Китай

США можуть закрити авіасполучення з Китаєм після того, як у європейських країнах зафіксовано спалах пневмонії.

Про це інформує CNN.

Про спалах захворюванності серед дітей вже повідомили Данія, Нідерланди та Франція. Ба більше, випадки пневмонії, яка пов'язана з бактерією Mycoplasma pneumoniae, також зафіксовано у Китаї.

Читайте також: Вчені такого ще не бачили: у США виявлено перший вірус-"вампір"

Представники урядів запевняють, що це звичайне сезонне зростання, не зафіксовано нічого нетипового. Востаннє збільшення випадків пневмонії у США фіксували у часи до коронавірусу.

"Ми очікуємо, що деякі сезони будуть гіршими за інші щодо інфекції Mycoplasma, і, звичайно, здається, що в США та Європі цей рік може бути гіршим, ніж інші роки", – цитує CNN дитячого інфекціоніста Бадді Кріча.

Через зростання захворюванності у Китаї американські сенатори пропонують закрити авіасполучення з Пекіном. Адміністрація Джо Байдена не погоджується з аргументами законодавців та запевняє, що у Піднебесній зафіксовано типовий сезонний спалах.

"Наразі немає жодних ознак того, що є сполучною ланкою між людьми, які звертаються за допомогою до відділення невідкладної допомоги США, та спалахом респіраторних захворювань у Китаї", - йдеться у заяві Білого дому.

Окремо ситуацію прокоментував представник китайського посольства у Вашингтоні. Дипломат Лю Пеньюй запевняє, що твердження про спалах "невідомої хвороби" на території Китаю є зловмисними вигадками.

Раніше ми розповідали, що в МОЗ заговорили про введення карантину.

Вас може зацікавити:

В Україні виявили новий варінт коронавірусу: чим небезпечний "Арктур"

Ще в одній області України зафіксували гепатит А: що відомо

В МОЗ зробили офіційну заяву про карантин через спалах гепатиту: важливі подробиці

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я