RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Як із користю провести час без світла: поради МОЗ на випадок блекаутів

Цієї осені та зими можливе повторення минулорічних блекаутів, оскільки російські окупанти поновили обстріли об'єктів енергетики, починаючи з кінця вересня. Тому фахівці заздалегідь дають поради українцям, як полегшити цей період та підготуватися до нього. У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?" за ініціативою першої леді Олени Зеленської експерти розповіли, як провести час без світла з користю.

"Підготували перелік справ, які не лише допоможуть легше пережити можливі блекаути, але й ще є корисними для психічного та фізичного здоров’я", - йдеться у джерелі. Відповідна публікація з'явилася на сторінці Міністерства охорони здоров'я України у Facebook.

Читайте також: Чи буде в Україні новий блекаут: карпатська мольфарка дала прогноз.

Фото: facebook.com/moz.ukr

Корисні справи на випадок блекауту

  • Прогулянки. Не забувайте про світловідбивні або світлодіодні аксесуари задля вашої ж безпеки.
  • Механічна робота, що не потребує яскравого освітлення. Займіться прибиранням, наведенням ладу на робочому столі, перепакуванням сипучих харчів тощо. прибирання, наведення ладу на робочому столі, перепакування сипучих харчів тощо. Це – приємне для мозку явище.
  • Техніки психологічної самодопомоги. Займіться нарешті ними, знайти їх можна на сайті МОЗ або проекту "Ти як?"
  • Тренування вдома. Ви можете позайматися з тренером/тренеркою, щоб потім вдома мати змогу самому/самій виконувати їх. Завантажте відео зі вправами, щоб воно було у вас під рукою.
  • Аудіокниги. Прослуховування аудіокниг – якісне проведення часу у період відключень світла.
  • Настільні ігри. У такий спосіб ви разом з родиною зможете весело й з користю для мозку провести час. Для цього не потрібне яскраве освітлення й інтернет.
  • Сон. Якщо вже по 9 вечора, а ви давно мріяли виспатися – не упустіть свій шанс.

Блекаут в Україні, дубль 2: в Міненерго зробили заяву про відключення у жовтні.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: блекаут