RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Торкнуться багатьох українців: які зміни в медичній сфері запроваджуються з 1 листопада

З 1 листопада в Україні запрацюють нововведення у медичній сфері.

Про це попереджає видання "ProГроші".

Зокрема, на 1 листопада заплановано посилення контролю аптек, які мають офіційну ліцензію на відпуск наркотичних або психотропних препаратів. Щоб мати змогу продавати такі лікарські засоби, профільні заклади повинні зареєструватися в Електронній системі охорони здоров’я.

Читайте також: Ще одні ліки відпускатимуть за е-рецептом: названо категорію

Окрім цього, з 1 листопада має запрацювати другий етап впровадження електронного рецепта, який дозволяє громадянам придбати наркотичні або психотропні препарати. Коли пацієнт отримуватиме документ, йому на номер телефону буде приходити повідомлення з унікальним номером і кодом погашення.

Отримані дані громадянам необхідно передавати фармацевту в аптечному закладі, щоб він мав право відпустити на руки наркотичні або психотропні препарати.

"Другий етап впровадження електронного рецепту буде розповсюджуватись лише на препарати наркотичного (психотропного) характеру. Це допоможе спростити доступ до таких лікарняних засобів пацієнтам, яким необхідне складне лікування. Також це буде поштовхом до цифровізації медичної сфери", - зазначають журналісти і додають, що цей етап реформи дозволить державі більш ефективно контролювати обіг рецептурних ліків, а Україна на крок наблизиться до євроінтеграції.

Раніше ми розповідали, що з 1 листопада в Україні запрацює електронний рецепт на деякий вид препаратів.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я