RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

МОЗ дозволить робити другу бустерну вакцину від COVID: деталі

Головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що у вересні планують дозволити робити друге бустерне щеплення від COVID-19. Його рекомендується робити літнім громадянам та тим, хто має супутні захворювання.

Про це він розповів в інтерв'ю інформагентству "Укрінформ".

"Скоріш за все буде ухвалено рішення про розширення другого бустеру на всіх. Ми будемо рекомендувати і давати можливість робити другий бустер для всіх людей в залежності від їх бажання. Така опція буде надана, думаю, до середини вересня", - сказав головсанлікар.

Кузін додав, що таким охочим на це щеплення не відмовлять у пункті вакцинації. Друга бустерна доза вакцини захистить від штаму Омікрон, оскільки ще невідомо, як далі розвиватиметься мутація цього вірусу.

"Якщо людина пропустила щеплення, або є базовий курс і вона не встигла зробити бустер, то, безумовно, людина має прийти і щепитися, тому що по суті неповний курс щеплення не має такого захисту, як повний",- пояснив він.

Нагадаємо, Міністерству охорони здоров'я разом із обласними військовими адміністраціями доручено створити мобільні бригади, які займатимуться своєчасним проведенням вакцинації серед вимушених переселенців.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я