Не потрібно цього робити: лікар назвала безглузді та шкідливі процедури для краси і здоров'я

У гонитві за красою люди звикли використовувати найрізноманітніші способи: від надійних до тих, які не викликають довіри з першого погляду. Лікар-ендокринилог із Вінниці Юлія Кривов'яз назвала безглузді та шкідливі процедури для здоров'я та пояснила, у чому заключається їх небезпека.

Лікар-ендокринилог Юлія Кривов'язФото: instagram.com/doctor_kryvoviaz

"Не потрібно цього робити", - наголосила експертка в Instagram. Далі вона розповіла, чому не варто робити такі процедури: аналіз волосся на дефіцити мікроелементів, пелети, вітамінні крапельниці у салонах краси та гідроколонотерапію.

Аналіз волосся на дефіцити мікроелементів

За словами фахівця, виконавці цієї процедури обіцяють по волоссю сказати, яких мікроелементів не вистачає організму і які дефіцити наявні. Учені ж точно не можуть визначити кількість мікроелементів, які повинні міститися в волоссі здорової людини. Один зразок волосся, зданий у різних лабораторіях покаже різні значення. "Тому результат вам видадуть, але що з ним робити далі? Починати приймати всі вітаміни, бо волосся показало дефіцит?" - цікавиться спеціалистка.

Пелети

Підшкірні імпланти з різним складом, встановлювачі яких обіцяють вам схуднення, покращення стану шкіри, волосся, підвищення лібідо і т.д. "Пелети не є лікарським препаратом, а тому ніхто їх вплив не досліджував. По факту, поки я не побачила жодного випадку схуднення у тих людей, які собі поставили пелети у косметологів", - розповідає лікарка.

Фото: unsplash.com

Вітамінні крапельниці, які вводять в салонах краси

Існують крапельниці для схуднення, крапельниці для омолодження, крапельниці для відновлення...Але все це не є лікарським препаратом. Іх вводять їх в косметологічних кабінетах. "Перед тим як піти на таке, завжди подумайте, чи допоможуть вам, якщо розвинеться алергічна реакція у вигляді анафілаксії!" - каже експертка.

Гідроколонотерапія

Популярна процедура в санаторіях. Обіцяють виведення ''шлаків'' з кишківника, очищення організму і схуднення. "Навіть можуть вводити відвари трав з лікувальною метою... Щоб ви розуміли, що це - поясню популярно. В анальний отвір встановлюють трубку, яку просувають по кишківнику і вводять рідину. І люди за власні кошти йдуть на таке...", - підсумувала фахівець.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я