RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Що чекає українську систему охорони здоров'я після війни: пояснення доктора Комаровського

Після закінчення війни в Україні серйозно погіршиться ситуація у сфері охорони здоров'я, оскільки зараз громадяни намагаються не звертатися по медичну допомогу.

Про це відомий вітчизняний педіатр Євген Комаровський розповів в ефірі Апострофа TV.

"Протягом усієї війни люди звертатимуться по меддопомогу лише в крайніх ситуаціях, - каже лікар. - Жодної профілактики чи вакцинації - про це не йдеться. Тобто, все, що недодіагностовано, недоліковано протягом від початку війни - все це проявиться у мирний час".

Він попередив, що це буде величезне навантаження на систему охорони здоров'я, тому вести профілактичну роботу потрібно вже зараз. Цим має займатися МОЗ, але такої роботи поки що нема.

Як елементарний захід він навів використання препаратів і техніки контролю артеріального тиску.

"Можна ж зробити, щоб хоча б раз на день представник МОЗ виступав по телевізору й розповідав, що і як робити. Треба розуміти, що інструменти самолікування працюють. Або лікування грибка стопи, грибка нігтів. Тобто держава має зайнятися цим питанням інформування та профілактики на найвищому рівні", – резюмував доктор Комаровський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що назвав 5 правил профілактики від мавпової віспи.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я