RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Допомагає перемогти рак: вчені розповіли, що посилює дію ліків

Учені назвали феномен, який допоможе посилити ефективність протионкологічних ліків.

Про це йдеться у статті, опублікованій у науковому журналі Cancer Cell.

Дослідження показують, що фізичні вправи можуть посилити ефективність протиракових препаратів та підвищити виживання. Вчені виявили, що білки, які вивільняються організмом для відновлення м'язів, зношених фізичними вправами, борються з раковими клітинами.

Фахівці провели відповідні дослідження на мишах та дійшли висновку: фізичні вправи знижують ризик розвитку раку у людей. Також вони з'ясували, що підвищення адреналіну за допомогою вправ стимулює організм виробляти більше білка, який називається інтерлейкіном-15.

Потім дослідники проаналізували результати клінічних випробувань на людях у 2017 році.

Цим пацієнтам було запропоновано виконувати зміцнюючі вправи протягом 30 хвилин, які могли включати еспандери, силові тренування або йогу, два рази на тиждень. Їм також було рекомендовано ходити швидким кроком протягом 30 хвилин не менше трьох разів на тиждень.

Вони наслідували режим протягом шести тижнів, перш ніж їм зробили операцію з видалення раку. І вивчивши медичні записи, дослідники виявили, що у цих пацієнтів загальне виживання через п'ять років також було на 50% вищим.

Дослідники з Нью-Йоркського університету заявили, що результати їхнього дослідження вперше показали, як навіть невелика кількість вправ може допомогти в лікуванні раку підшлункової залози.

Вони сказали, що це має вирішальне значення для раку підшлункової залози, оскільки має дуже обмежені можливості лікування. Вчені сподіваються, що це відкриття врешті-решт призведе до покращення лікування людей із цим захворюванням, яке часто виявляють надто пізно, залишаючи мало варіантів.

Раніше британські медики назвали два основних симптоми раку кишечнику у людини - їх відчувають понад 90% людей.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я