RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Що робити, якщо дитина відмовляється їсти: 4 головні правила від доктора Комаровського

Відомий український педіатр Євген Комаровський порадив батькам, чия дитина має дуже поганий апетит і часто відмовляється від їжі. Він радить не примушувати малюка і не годувати його на першу вимогу.

Про це Комаровський говорив в ефірі програми "Ранок з Україною" на каналі "Україна".

Він радить не вмовляти дитину у разі відмови від їжі, але наступного разу погодувати її лише тоді, коли вся сім'я знову сяде за стіл.

Поради доктора Комаровського батькам, чиї діти погано їдять:

  • не показуйте дитині, що вам дуже важливо, хоче вона їсти чи ні.
  • якщо малюк відмовився від їжі або вередує - ви відразу прибираєте тарілку зі столу. Тобто не вмовляйте, не робіть із цього трагедію і нічого не обіцяйте.
  • наступного разу дитина отримає їжу лише тоді, коли вся сім'я сяде за стіл. Не погоджуйтесь на плач та інші маніпуляції
  • не давайте дитині між основними прийомами їжі печиво, цукерки та інші солодощі.

"І запам'ятайте: це ви вирішуєте, що буде їсти ваша дитина, а не вона. Ви витрачаєте гроші та сили на приготування їжі. Цінуєте свою працю, тоді вас поважатиме дитина. Дотримуйтесь правил і незабаром побачите результат", - наголосив педіатр.

Як писав "Апостроф", раніше доктор Комаровський пояснив небезпеку дідівських методів "лікування".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я